Talous

OYS on yksi maailman älykkäimmistä sairaaloista

Julkaistu:

OYS on noussut Newsweek.com-sivuston ”World’s Best Smart Hospitals 2021”-listalle. OYS on listalla sijalla 235.

 OYS on yksi maailman älykkäimmistä sairaaloista
Älysairaalat johtavat muun muassa robottikirurgian saralla, jota OYSissakin tehdään.

Newsweek.com-sivusto on listannut maailmanlaajuisesti 250 älykkäintä sairaalaa. Sivuston mukaan listalla olevat sairaalat johtavat muun muassa tekoälyn, robottikirurgian, etäterveydenhuollon ja sähköisten potilastietojen saralla.

OYS on listan sijalla 235. OYSin lisäksi suomalaisista sairaaloista pääsivät mukaan HUS ja TAYS.

Listalle päässeet sairaalat ovat tänä vuonna sivuston mukaan juuri niitä, jotka selvisivät koronapandemiasta parhaiten valmiuksillaan omaksua käyttöön uutta teknologiaa ja tietovirtojen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Pandemia pakotti sairaalat kiireisesti uudistamaan esimerkiksi etäterveydenhuollon palveluitaan.

Sivuston mukaan pandemia on myös nopeuttanut jo vuosikausia meneillään ollutta älysairaaloiden trendiä ja nostanut sen myötä uusia sairaaloita listalle. Sitä on vauhdittanut lisäksi kasvava ja vanheneva kansa, potilaiden odotukset saada korkealaatuista hoitoa ja nouseva paine pitää terveydenhuollon jatkuvasti nousevat kustannukset kurissa.

OYSin muutosvisiona on olla  vuoteen 2030 mennessä maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan, vaikuttavan ja maailman parhaan hoidon. Sairaalan uudet tilat rakentuvat paraikaa ja organisaatiomuutos on aluillaan. Lisää älykkään sairaalan kehityksestä voit lukea täältä.