Talous

Sairaalaoppaat palasivat OYSiin

Julkaistu:

Sairaalaoppaat ovat palanneet auttamaan sairaalan asiakkaita OYSin avohoitotalolle. Myös järjestöneuvonta ja potilasjärjestöjen teemapäivät käynnistyvät tällä viikolla.

 Kuvassa sairaalaoppaita vihreänharmaissa liiveissään.
Sairaalaoppaat palasivat avohoitotaloon. Kuva Katja Kuusela

OYSin järjestöpiste on ollut pitkän koronatauon ajan tyhjillään, mutta nyt päästään taas tositoimiin. Vapaaehtoiset sairaalaoppaat ovat avohoitotalon aulassa auttamassa tulijoita.

Sairaalassa asiointi voi olla isossa sairaalassa jännittävää tai muutoin kurjaa. Sairaalaopas kulkee hetken potilaiden ja heidän läheistensä rinnalla autellen tarvittaessa ilmoittautumisautomaattien käytössä ja ohjaten oikeaan suuntaan.

– Usein se jo riittää tueksi ja turvaksi. Vertaistukea tarjoamme kohdennetusti. Vertaistuki antaa toivoa uudesta elämäntilanteesta selviytymiseen, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Katja Kuusela.

Järjestöpiste Kaikua hoitaa OLKA® – toiminta. Se tarjoaa monipuolista tukea sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen.  OLKAn palvelut helpottavat myös henkilökunnan työtä järjestö- ja kokemustiedon avulla.

OLKAn vapaaehtoiset käyttävät vuorojensa aikana kasvomaskeja ja käsihygieniasta huolehditaan tehostetusti. Lisäksi OLKApää, johon nojata, on läsnä turvallisen etäisyyden päässä. OLKA-toiminnan kotipesä järjestöpiste löytyy avohoitotalosta G-sisäänkäynnin aulasta. Järjestöpisteessä järjestetään  muun muassa teemapäiviä, joissa kerrotaan potilasjärjestöjen toiminnasta.

Tutustu Pohjois-Pohjanmaan järjestötoimintaan: http://www.ihimiset.fi/

 

 

Järjestöpiste Kaiun teemapäivät

  • Ti 21.9. klo 8.30-11.30 OLKAn järjestökoordinaattori tavattavissa
  • Ke 22.9. klo 8.30-10.30 Muistiviikko/ Oulun seudun muistiyhdistys
  • To 23.9. klo 8.30-11.30 Tasapainoviikko/ Suomen Meniere-liitto
  • Ti 28.9. klo 8.30-11.30 OLKAn järjestökoordinaattori tavattavissa
  • Ke 29.9. klo 8.30-11.30 Maailman sydänpäivä/ Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri