Talous

Negatiivisestä koronatestistä saa todistuksen

Julkaistu:

PPSHP:n alueella on nyt mahdollista tulostaa todistus negatiivisesta koronatestituloksesta esimerkiksi välttämättömän matkustamisen yhteydessä käytettäväksi.

 Negatiivisestä koronatestistä saa todistuksen
näyteanalyysi

Koronatietoni.fi -palvelusta voi tulostaa maksuttoman todistuksen koronatestistä. Todistuksen voi saada Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksessa NordLabissa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) jäsenkunnissa tehdystä testistä.

Viimeisimmän negatiivisen testituloksen todistusta voi käyttää esimerkiksi välttämättömän matkustamisen yhteydessä. Todistukseen merkitään henkilötiedot, testipäivä ja testaustapa. Tarvittaessa todistukseen voi täydentää myös passin tiedot, jos kohdemaa sitä edellyttää.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Se on saatavilla suomen kielellä, pian myös englannin- ja ruotsinkielisenä. Palvelun tuottaa Helsingin yliopistollinen sairaala. Todistuksen voi tulostaa vain vuoden 2021 aikana tehdyistä koronanäytetuloksista.

PPSHP tai NordLab eivät ole vastuussa, jos kuljetusyhtiö tai muu yhtiö ei hyväksy todistusta. On käyttäjän omalla vastuulla selvittää, kelpuuttako kolmas osapuoli todistuksen.

Katso myös: oyskorona.fi