Uusi sairaala

OYS on mukana IHF:n kansainvälisessä kilpailussa

Julkaistu:

Oulun yliopistollisen sairaalan OYS 2030 -uudistamisohjelma on valittu mukaan IHF Awards 2023 -kilpailun finaaliin.

 OYS on mukana IHF:n kansainvälisessä kilpailussa

Oulun yliopistollisen sairaalan OYS 2030 -uudistamisohjelma on valittu mukaan IHF Awards 2023 -kilpailun finaaliin. OYS on mukana kilpailun Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals -kategoriassa, jossa esillä on kestävää kehitystä ja ekologisuutta edistäviä ratkaisuja ja hankkeita. OYSin uuden sairaalan suunnittelussa esimerkiksi energiatehokkuuden parantaminen on ollut yksi keskeisistä periaatteista.

Kilpailuhakemuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota myös sairaalan muuntojoustavuuteen ja siihen, miten sairaalan henkilöstö ja muut sidosryhmät ovat olleet mukana uusien toimintatapojen ja tilojen suunnittelussa. Käyttäjälähtöisellä suunnittelulla pyritään edistämään käyttäjien tyytyväisyyttä, parantamaan hoidon laatua ja turvallisuutta sekä parantamaan työn tuottavuutta ja tehokkuutta.

Maailman sairaalaliitto IHF:n (International Hospital Federation) järjestämän kilpailun ansioituneimmat hankkeet palkitaan lokakuussa Lissabonissa. Kaikkiaan kilpailussa on tänä vuonna ollut ehdolla yli 500 hanketta 43 eri maasta.

IHF:n tiedoteFinalists announced for IHF Awards 2023