Töissä Oysissa

Kuulontutkimusyksikkö vahvistui Oulaskankaalla

Julkaistu:

Oulaskankaan sairaalan kuulontutkimusyksikkö vahvistui, kun audionomi Heli Saarijärvi aloitti kuulontutkimukset.

 Heli Saarijärvi toimii toisena kuulontutkijana Oulaskankaan sairaalan kuulontutkimusyksikössä.
Heli Saarijärvi toimii toisena kuulontutkijana Oulaskankaan sairaalan kuulontutkimusyksikössä. Kuva Tiina Mäki

Kuulontutkimusyksikkö palvelee Oulun eteläisen alueen ihmisiä aivan pieniä lapsia lukuun ottamatta. Yksikössä pyritään varmistamaan, että ikäihmiset, yli 80-vuotiaat ja huonokuntoiset pääsevät kuulokojeiden säätöön lähelle kotia eikä heidän tarvitse matkustaa Ouluun hoitoon.

– Moni ikääntynyt on ollut tosi iloinen, että saa hoitaa kuulon ongelmansa lähellä. Lähipalvelua kiittävät toki muutkin asiakkaat, Heli Saarijärvi kertoo.

Aiemmin yksikössä oli vain yksi kuulontutkija. Saarijärven myötä pystytään vastaamaan kasvavaan kysyntään: Ikääntyminen kiihtyy ja huonokuuloisuus lisääntyy.

Heli Saarijärvi kertoo, että kahden audionomin työtehtäviä on tarkoitus jakaa niin, että Saarijärvi hoitaa pääosan kuulontutkimuksista ja Vuokko Peltola voi keskittyä enemmän kuulokojeiden säätöön.  Pienimuotoisesti yksikössä tehdään myös kuulokojehuoltoa ja korvakappalemalleja.

Saarijärvi on työskennellyt sairaanhoitaja Oulaskankaalla kuusi vuotta. Aluksi hän oli päivystyksessä, josta siirtyi kuulontutkimusyksikköön vajaa kaksi vuotta sitten.  Viime vuoden lopulla hän valmistui kuulontutkijaksi ja siirtyi nyt kokonaan audionomin tehtäviin.

Oulaskankaan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla työskentelee 8 ammattilaista. Siellä hoidetaan kuuloon liittyvien ongelmien lisäksi nenän tukkoisuutta, nenän ja sivuonteloiden tulehduksia, korvavaivoja, kuorsausta, nielu- ja kitarisoista aiheutuvia vaivoja, äänen käheyttä, pään ja kaulan ihomuutoksia sekä huimausta.