Tiedote

OYS:n ramppi suljetaan ja sisäänkäyntien nimet muuttuvat 1.4.2020

Julkaistu:

Samana päivänä sairaala-alueen liikennejärjestelyt muuttuvat ja sairaalan opastuksessa siirrytään uuteen opastusmalliin.

Kulku Oulun yliopistolliseen sairaalaan muuttuu 1.4.2020. Sairaalan ajoramppi suljetaan liikenteeltä, ja liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi.

Rampilla sijainneet sisäänkäynnit poistuvat käytöstä, ja sairaalaan tullaan jatkossa aina ensimmäisen kerroksen sisäänkäyntien kautta. Myös rampilla sijaitsevat bussipysäkit poistuvat käytöstä, ja linja-autoliikenne siirtyy rampilta maan tasalle, lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle.

Kirjain ja väri opastavat oikeaan paikkaan

Uudistuksen yhteydessä sairaalan sisäänkäyntien nimet muuttuvat. Sisäänkäynnit on jatkossa nimetty rakennusosien mukaan, ja potilaat ohjataan oikeaan paikkaan rakennusosan kirjainta ja väriä seuraamalla.

Rampin purku ja pihan muutostyöt tuovat alueelle poikkeusjärjestelyjä

Ramppi tullaan purkamaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana. Lisäksi piha-alueella tehdään muutostöitä, jotka vaikuttavat alueella liikkumiseen lokakuulle saakka. Rakennustöistä ja poikkeusjärjestelyistä johtuen sairaalaan saapumiseen kannattaa varata normaalia enemmän aikaa.