Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella lapsiperheiden palveluohjaus auttaa 1.4.2025 alkaen myös Kuusamon, Taivalkosken, Pudasjärven, Tyrnävän, Muhoksen, Utajärven ja Vaalan asukkaita. Lapsiperheiden palveluohjaukseen voi olla yhteydessä, kun tarvitsee apua esimerkiksi arjessa jaksamiseen, lapsen tai nuoren mielenterveyden haasteisiin tai vaikeuksiin lasten kasvatuksessa.
Lapsiperheiden palveluohjaus palvelee 1.4.2025 alkaen Kuusamon, Taivalkosken, Pudasjärven, Tyrnävän, Muhoksen, Utajärven ja Vaalan asukkaita. Lapsiperheiden palveluohjauksen kautta apua eri elämäntilanteisiin on tähän asti tarjottu Raahen, Siikajoen, Pyhäjoen, Kalajoen, Merijärven, Haapaveden, Oulaisten, Pyhännän, Siikalatvan, Ylivieskan, Alavieskan, Sievin, Nivalan, Haapajärven, Reisjärven, Pyhäjärven ja Kärsämäen asukkaille.
Lapsiperheiden palveluohjauksen kautta annetaan neuvontaa ja ohjausta lapsen ja perheen tilannetta koskevissa kysymyksissä. Vanhempien lisäksi palveluohjaukseen voivat ottaa yhteyttä ammattilaiset, jotka tarvitsevat neuvoa asiakkaansa auttamiseksi.
Lapsiperheiden palveluohjauksen kautta vanhemmat ja perheet saavat tarvitsemaansa apua lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja alkuarvion, neuvolan, opiskeluhuollon sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen toimijoiden yhteistyönä.
Kuusamossa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä palveluohjauksen kautta ohjaudutaan myös lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. Yksi yhteydenottokanava ja yhtenäiset toimintatavat sujuvoittavat avun saamista ja eri ammattilaisten välistä yhteistyötä. Tapaaminen perheen ja ammattilaisten kanssa saadaan tarvittaessa sovittua nopeasti.
Helppo ottaa yhteyttä
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse tai perheille tarkoitetun sähköisen Pyydä apua -painikkeen kautta.
Lapsiperheiden palveluohjaus laajenee vaiheittain koko Pohteen alueelle.
– Samalla yhdenmukaistetaan alueiden toimintakäytänteitä, jotta palveluja voidaan tarjota alueen lapsiperheille yhdenvertaisesti, kertoo Pohteen perhekeskusvastaava Heidi Laitila.
Kehittämistyötä tehdään työntekijöiden, esihenkilöiden, RRP2-hankkeen lasten ja nuorten kehittämisosion sekä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö ITLAn yhteistyönä.
Lapsiperheiden palveluohjauksen kehittämistyötä tehdään Pohteella osana RRP2-hanketta. Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (NextGenerationEU).