Tiedote

Haapajärven ja Oulaisten sosiaali- ja terveyskeskusten vastaanotoille voi ilmoittautua jatkossa omalla älypuhelimella

Julkaistu:

Axel-itseilmoittautumisjärjestelmä laajenee Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella Oulaisiin, Haapajärvelle, Haapavedelle ja Pyhäjärvelle loka-marraskuun 2024 aikana. Haapajärven ja Oulaisten sosiaali- ja terveyskeskusten vastaanotoille tulee mahdollisuus ilmoittautua automaatin lisäksi myös omalla älypuhelimella.

Haapajärven, Haapaveden, Oulaisten ja Pyhäjärven sosiaali- ja terveyskeskuksissa ilmoittautuminen vastaanotoille tapahtuu sisääntuloauloissa sijaitsevalla Axel-itseilmoittautumisautomaatilla sitten, kun ilmoittautumisjärjestelmä otetaan käyttöön loka-marraskuun 2024 aikana. Automaatti ohjaa terveyspalveluihin saapuvan asiakkaan oikeaan aulaan odottamaan omaa vuoroaan vastaanotolle. Henkilökunta kutsuu asiakkaan sisään käyntinumerolla, joka näkyy aulan infonäytöillä.

Kun uusi ilmoittautumisjärjestelmä otetaan käyttöön, Haapajärven ja Oulaisten sosiaali- ja terveyskeskuksissa vastaanotoille voi ilmoittautua myös omalla älypuhelimella. Tekstiviesti ilmoittautumiseen tulee Pohteen nimissä 30 minuuttia ennen varattua aikaa. Viestin lähettäjän nimenä lukee ”Pohde”. Viestissä lukee: ”Hei, sinulle on ajanvaraus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluihin”. Linkki johtaa Axel Healthin -järjestelmään.

Linkin jälkeen ajanvarauksen ja oikean henkilöllisyyden varmistamiseksi ilmoittautumispalveluun syötetään henkilötunnuksen neljä viimeistä merkkiä. Jos asiakas ilmoittautuu omalla älypuhelimella, tulee hänelle ilmoitus omasta vuorosta samaan laitteeseen.

Axel-itseilmoittautumisautomaattien käyttöönotosta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ylivieskan ja Nivalan terveyskeskusten vastaanotoille on voinut ilmoittautua älypuhelimella toukokuusta 2024 lähtien.