Tiedote

Potilastietojärjestelmän hitaus vaikuttaa potilastyöhön OYSissa

Julkaistu:

Oulun yliopistollisessa sairaalassa OYSissa käytössä olevassa potilastietojärjestelmässä on ollut hitautta viime viikonlopusta lähtien. Hitaudella on vaikutusta sairaalan toimintaan ja potilastyöhön. Vikaa selvitetään.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa OYSissa käytössä olevassa potilastietojärjestelmässä on ollut hitautta viime viikonlopusta lähtien. Hitaudella on vaikutusta sairaalan toimintaan ja potilastyöhön. Vikaa selvitetään. Tietojärjestelmän moduuleja siirretään suunnitellusti vanhoilta palvelimilta uusille. On mahdollista, että hitaus liittyy osittain näihin siirtoihin.

Potilastietojärjestelmä ei ole kokonaan pois käytöstä mutta tietyissä osioissa on vaihtelevaa hitautta. Suurimmat vaikutukset ovat lääkehoito-osiossa, esimerkiksi reseptien kirjoittamisessa on ollut merkittäviä viiveitä. Osassa yksiköissä on siirrytty osittain vaihtoehtoisiin, paperisiin toimintamalleihin. Ruuhkia on tullut ja mm. potilaiden jatkohoitoon siirtyminen on viivästynyt. Tilanne on vaikuttanut jonkin verran myös syöpähoitojen toteutumiseen. 

Toistaiseksi sovittuja ajanvarauksia tai leikkauksia OYSissa ei ole jouduttu perumaan. Jos ajanvarauksia joudutaan perumaan, sairaalasta ollaan potilaaseen yhteydessä.