Nimitykset

PPSHP:n infrapalvelujohtajaksi Ollipekka Huotari

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) hallitus valitsi kokouksessaan uudeksi infrapalvelujohtajaksi Ollipekka Huotarin. Huotari on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hän työskentelee tällä hetkellä koulutuskuntayhtymä OSAOn kiinteistöjohtajana.

 PPSHP:n infrapalvelujohtajaksi Ollipekka Huotari

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus valitsi uudeksi infrapalvelujohtajaksi Ollipekka Huotarin. Huotari on valmistunut Oulun yliopiston rakentamistekniikan osastolta diplomi-insinööriksi vuonna 1991. Aiemmin hän on työskennellyt Oulun kaupungilla, Nokialla ja viimeisimpänä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella toimivassa koulutuskuntayhtymä OSAOssa.

Huotari siirtyy uusiin tehtäviin positiivisin odotuksin.

– On hienoa ja haasteellista päästä mukaan Suomen tämän hetken suurimpaan sairaalahankkeeseen rakentamaan maailman älykkäintä sairaalaa, Huotari toteaa.

Määräaikaan mennessä virkaa haki 11 henkilöä, jotka kaikki täyttivät ehdottoman kelpoisuusvaatimuksen. Haastatteluihin kutsuttiin seitsemän ja soveltuvuusarviointeihin kaksi hakijaa. Virkaan valittiin varalle diplomi-insinööri Jyrki Kalavainen. Vt. infrapalvelujen johtajan tehtävää on hoitanut henkilöstöjohtaja Juha Jääskeläinen, joka palaa omaan tehtäväänsä 1.6. alkaen.

Infrapalvelut kokoaa yhteen sairaalan kiinteistöjen ylläpidon ja rakentamisen

 Infrapalveluissa työskentelee noin 135 henkilöä. Yksikön vuosibudjetti on noin 33 miljoonaa euroa ja lähivuosien vuosittainen investointibudjetti noin 230 miljoonaa euroa.

Infrapalvelut vastaa sairaanhoitopiirin tilojen kunnossapidosta, tilahallinnasta, lääkintätekniikasta sekä korjaus- ja uudisrakennushankkeista. Yksikkö tukee yliopistollisen sairaalan muuta toimintaa ja vastaa osaltaan terveellisen ja turvallisen toimintaympäristön varmistamisesta. Lähivuosien suurin yksittäinen hanke on uuden ylipistollisen sairaalan rakennuttaminen sekä nykyisten kiinteistöjen elinkaaren mukainen hallinta ja purkaminen seuraavien vuosien aikana.