Tiedote

Terveyskeskukset ovat kiinni juhannusaattona

Julkaistu:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen terveyskeskukset ovat kiinni juhannusaattona 21.6.2024.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat koko juhannuksen ajan

Digitaalisen sote-keskuksen chatissa voi keskustella sairaanhoitajan vastaanotolla myös juhannuksena. Tarvittaessa asiakas saa ajan lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. Digitaalinen sote-keskus on avoinna Pohteen verkkosivuilla maanantaista perjantaihin kello 7–21, viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18.

Digitaalisen sote-keskuksessa on myös mielenterveys-chat, jossa asiakas voi keskustella psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa, saada arvion hoidon tarpeesta ja tarvittaessa ajan videovastaanotolle. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna normaalisti maanantaista perjantaihin kello 8–20. Mielenterveys-chat on kiinni juhannusaattona 21.6. ja perjantaina 28.6.

Digitaalinen sote-keskus ja mielenterveys-chat ovat avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen, Nivalan, Oulaisten, Oulun, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Ohjeet itsehoitoon saa oirekyselyn avulla tai asiakas ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kiireelliseen hoitoon ja päivystykseen hakeutuminen juhannuksena

Terveyskeskukset ovat kiinni juhannusaattona, joka on perjantai. Kun oma terveyskeskus on suljettu, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Lisätietoa Pohteen päivystyksestä.

Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.