Tiedote

Pohde toimii väkivaltaa ja rasismia vastaan

Julkaistu:

Viimeaikaiset Oulussa tapahtuneet väkivallanteot ovat järkyttäneet ja herättäneet turvattomuuden tunnetta. Pohde tuomitsee väkivallan ja rasismin kaikissa muodoissaan.

Meistä jokaisella – lapsella, nuorella ja aikuisella – on oikeus turvalliseen ympäristöön. Turvallisuuden ylläpitäminen on sekä viranomaisten ja yhteisöjen että yksilön vastuulla.

Väkivaltaa ja rasismia vastaan tulee toimia kaikilla rintamilla. Pohde tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Olemme mukana useissa yhteishankkeissa, kuten Ankkuritoiminnassa, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten rikoksia ja edistää nuorten hyvinvointia moniammatillisessa yhteistyössä.

Väkivaltatapausten tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi.

Huolten kanssa ei kannata jäädä yksin – apua on saatavissa

Väkivallanteot voivat järkyttää ja ahdistaa. Palveluja on saatavissa kriisitilanteissa ja ehkäisevästi. Meille on turvallista tulla, eikä huolten kanssa kannata jäädä yksin.

Pohteen sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna.

  • Pohjoinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee Iin, Hailuodon, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan asukkaita. Puhelinnumero: 044 703 6235.
  • Eteläinen sosiaali- ja kriisipäivystys, Jokilaaksojen yksikkö palvelee Alavieskan, Haapaveden, Haapajärven, Kalajoen, Kärsämäen, Nivalan, Merijärven, Oulaisten, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Siikalatvan ja Ylivieskan asukkaita. Puhelinnumero: 044 479 3644.

Lisätietoa Pohteen palveluista: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (pohde.fi)

Lapsille ja nuorille tarjoavat tukea myös muun muassa Oulun kaupunki, Oulun seurakunnat ja Walkersin nuorisotyöntekijät.

Valtakunnallisia keskusteluavun tarjoajia:

  • Mieli ry:n kriisipuhelin on avoinna aina. Puhelinnumero: 09 2525 0111.
  • MLL:n lasten ja nuorten puhelin on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14–20, lauantaina ja sunnuntaina kello 17–20. Puhelinnumero: 116 111.
  • Sekasin-chat 12–29-vuotiaille on avoinna arkisin kello 9–24 ja viikonloppuisin kello 15–24. Osoite: sekasin.fi
  • Mieli ry:n kriisichat aikuisille on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 15–19, torstaina kello 15–21. Osoite: mieli.fi/tukea-ja-apua

Lue Oulun kaupungin kannanotto:

Oulu haluaa viedä eteenpäin rasismin torjumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen toimintaohjelmaa yhdessä valtion kanssa | Oulun kaupunki (ouka.fi)